Proiectare Sisteme Irigatii

Proiectare sistem irigatii

Din cauza volumului foarte mare si a timpilor de asteptare foarte mari, am decis sa sistam acest serviciu pentru o perioada de timp. Toate solicitarile transmise dupa data de 30.04.2021, nu vor fi luate in considerare. Va multumim pentru intelegere!

Proiectarea sistemului de irigatii se va face gratuit. Pentru a demara faza de proiectare a sistemului de irigare, ne sunt necesare urmatoarele detalii despre zona ce urmeaza a fi irigata:

  1. Schita terenului, cotata (cu dimensiuni) pe toate laturile, inclusiv cote pentru zonele ce trebuiesc eviatate de jeturile de apa (foisor, gratar, platforme betonate pentru autoturisme, etc.).
  2. Tipul de plante care urmeaza a fi irigate (gazon, tuia, pomi fructiferi, etc.).
  3. Daca exista copaci - pomi fructiferi, este indicat sa-i figurati pe schita si sa cotati astfel incat acestia sa poata fi cuprinsi in poriectul de irigare a spatiului.
  4. Pozitia sursei de apa si caracteristicile hidraulice ale acesteia: debit si presiune. Daca sursa de apa este reprezentata de un hidrofor sau de o pompa, te rugam sa adaugi o poza cu placuta pompei, din care sa reiasa producatorul si modelul.
  5. Numar de telefon de contact, pentru o comunicare facila si lamurirea detaliilor de proiectare.

Te rugam sa ne transmiti informatiile la adresa de e-mail: office@magirigatii.ro. Daca ai nevoie de ajutor pentru intocmirea schitei sau identificarea elementelor caracteristice sursei de apa, nu ezita sa ne contactezi prin e-mail sau telefonic, la numarul: 0748 093 097.

ATENTIE!!! Proiectul tehnic aferent sistemului de irigatii se va preda beneficiarului doar la achizitionarea produselor Rain Bird necesare sistemului de irigatii, sau dupa achitarea taxei de proiectare (cost de la 100lei+TVA)


Cum arata si ce contine un proiect de irigatii?

Faza 1 de proiectare:

Alegerea aspersoarelor potrivite, in functie de razele de stropire si latimile/lungimile terenului ce trebuie udat.

In functie de forma si dimensiunile fiecarei suprafete, specialistii nostri vor alege intre aspersoarele tip spray, aspersoarele rotative, sau sistem de picurare la radacina. Vom acorda o atentie deosebita fiecarei suprafete, astfel incat gazonul sa fie udat in totalitate si uniform, indiferent de obstacolele care vor fi intalnite in raza jeturilor de apa.

proiect irigatii raze de udare stropire

Faza 2 de proiectare:

Dimensionarea hidraulica a retelei subterane de alimentare cu apa a sistemului de irigatii pentru gazon.
In functie de tipul aspersoarelor, de raze si de unghiurile de stropire la care acestea vor trebui reglate, se va face impartirea in zone de irigat, astfel incat sistemul de irigatii sa functioneze corect si sa asigure razele prescrise in proiect. Astfel se obtine debitul de calcul al fiecarei zone din sistemele de irigatii.

Pentru a se asigura o buna functionare a sistemului de irigatii, inca din faza de proiectare este imperativ neceasar calculul pierderilor de sarcina toatle (pierderi de sarcina liniare si locale), mai pe scurt pierderea de presiune de pe tot traseul sistemului de irigatii (de la sursa de apa la cel mai indepartat aspersor). Proiectantii nostri vor tine cont de toate pierderile de presiune introduse de elementele sistemului de irigare: coturi, teuri, electrovane, filtre tip Y, etc.

Se vor eprezenta grafic traseele de tevi, pozitionarea electrovanelor si a caminelor de vizitare.

proiect sistem irigatii gazon retea de tevi retea subterana de conducte


Faza 3 de proiectare:

Cotarea elementelor sistemului de irigatii si daca este cazul, realizarea desenelor cu detalii de montaj.

detalii montaj sistem irigatii - proiect sistem irigatii gazon gradina